Refurbished Netwerkapparatuur Cisco

Waarom Refurbished Netwerkapparatuur ?

Waarom refurbished netwerkapparatuur ? Cisco refresh.

In de IT markt is tweedehands netwerkapparatuur al redelijk aan het inburgeren. Veel IT managers en IT verantwoordelijke kijken steeds vaker naar gebruikte netwerkapparatuur. Soms is het noodgedwongen vanwege de beschikbaar van nieuw. Soms kan je ook niet anders als gebruikt het enige wat voorhanden is. Steeds meer ondernemers kiezen vaker voor tweedehands apparatuur. Een van de voordelen is prijs en beschikbaarheid. Er is inmiddels een behoorlijke tweedehands netwerk in de wereld ontstaan en deze weten de weg goed te vinden naar de eindgebruikers. Wij hebben inmiddels ook een behoorlijk netwerk opgebouwd wereldwijd voor het kopen en leveren van netwerkapparatuur.

Fabrikanten

Aan de de andere kant zien we ook vendoren zoals Cisco en HP die meer inzetten op gebruikte IT producten. Fabrikant HP heeft een Schotland de fabrieken volledig omgebouwd voor HP Pre-owned. HP koopt oude apparatuur op uit de markt. Anderzijds komt er ook veel terug van lease, overstock en services. Inmiddels is er een enorm aanbod van servers, storage, netwerkapparatuur, licenties en opties. Wederom is alles uit voorraad leverbaar en alles wordt getest voordat het verzonden wordt. Cisco blijft ook niet achter deze hebben al een hele tijd Cisco refresh als refurbished lijn. Refurbished is niet het juiste woord, het is remanufactured. Het mooie van Cisco refresh is dat hier ook de meeste courante producten in voorkomen, denk aan de ISR, ASR, of de CAT9K, de 9000 serie van de Cisco catalyst series. Dit scheelt aanzienlijk in prijs. Alle apparatuur gaat weer door het productieproces heen alsof ze weer opnieuw gemaakt worden. Ze worden opnieuw gefabriceerd volgens de strenge kwaliteits eisen van Cisco.

Tijdens dit proces worden onderdelen vervangen. De apparatuur wordt voorzien van nieuwe licenties en updates. Aan het einde van het proces staat er een compleet vernieuwd Cisco apparaat klaar voor gebruik. U mag en zult het verschil niet merken vergeleken met nieuwe apparatuur. Een Cisco refresh apparaat wordt geleverd met nieuwe garantie in een refresh doos, verzegeld en wel. Daarnaast is de apparatuur gecertificeerd voor de bekroonde Cisco smartNet services voor onderhoud en support.

Kortom u heeft alleen maar voordelen met o.a Cisco refresh of HP pre-owned. Bekijk de video over Refurbished netwerkapparatuur Cisco.

Welke voordelen heeft Refurbished netwerkapparatuur Cisco ?

Buiten prijs zijn er legio direct en indirecte voordelen voor u en de maatschappij, hieronder de belangrijkste voordelen: prijs, voorraad, nieuwe onderdelen, garantie, SmartNet ready en beter voor het milieu.

Zo goed als nieuw

Refurbished is zo goed als nieuw, sterker nog veel producten worden nu pas voor het eerst ingezet. Deze zijn afkomstig van overstock, zijn dus nog nooit gebruikt en worden nu als refurbished verkocht. Andere producten worden door Cisco opnieuw door het fabrieksproces gehaald. Tijdens dit proces wordt de switch compleet schoongemaakt voorzien van nieuwe onderdelen en software. U mag het verschil tussen een nieuwe en refresh eigenlijk niet merken. Het is namelijk opnieuw gefabriceerd door Cisco, refubished is eigenlijk niet de juiste benaming het is dan ook Refresh.

Een leuke test is ook om een Cisco nieuw en Cisco Refresh tegelijk te kopen en deze naast elkaar uit te pakken. Je zult dan zien dat de dozen inderdaad anders zijn. Het bekende Cisco zegel is wel aanwezig op beide verpakkingen. Tijdens het uitpakken zult u zien dat alles hetzelfde is ook qua indeling, pakpapier en plastic. Dit komt uiteraard ook doordat alles uit dezelfde fabriek komt. Het is immers allemaal Cisco certified en is goedgekeurd onder Cisco`s strenge kwaliteits normen.

Na het uitpakken en opstarten zult u ook zien dat deze switches voorzien zijn van de laatste Cisco IOS software en updates. Uw conclusie zal zijn dat beide switches identiek zijn van binnen en van buiten. Het mooie is ook dat beide apparaten voorzien zijn van dezelfde garantie. Ook als u behoefte heeft aan de bekroonde Cisco services beter bekend onder SmartNet dan kunt dit op zowel nieuw als refurbished afsluiten.

U koopt met Cisco Refresh dan ook een stuk zekerheid, peace of mind. U kunt altijd bij Cisco terecht voor support, uw switch heeft namelijk een ELLW. De enhanced limiet lifetime warranty, deze geeft u jaren support op de hardware. Als u een hoger service level nodig heeft voor uw netwerk apparaat dan kiest u voor een van de SmartNet diensten. Zodat uw 24/7 toegang heeft tot het TAC en recht heeft op software updates, bug-fixes en patches.

Waarom Refurbished ?

Prijs

Prijs is USP nummer 1 voor veel mensen. En het is ook zeker een pluspunt van refurbished apparatuur. Een van de voordelen is dat de apparatuur al gefabriceerd is en daar zit uiteraard en grote kostenpost qua onderdelen energie en manuren. Dus Prijs is zeker een winstpakker.

Beschikbaarheid

Het product bestaat al, dus er is beschikbaarheid. Er zit in principe geen levertijd op, behalve dat het na ordering nog even nagekeken wordt before shipping. Een van de mooie voordelen is dat er ook heel veel courante producten in het assortiment voorkomen, denk aan de CAT9K modellen.

Garantie

Garantie is voor veel mensen een eis en geeft een vangnet bij onverhoopte problemen na aankoop. De meeste refubishers geven altijd garantie op hun producten. Dit geldt ook voor Cisco. Er zit standaard garantie op de producten en ze zijn SmartNet ready.

Wat je moet weten over refurbished netwerk apparatuur.

Refurbished netwerkapparatuur is een prima keus. Die niets te maken heeft met een kleiner budget. Sterker nog het is de slimmere keus. Je krijgt namelijk een product dat zo goed is als nieuw, met garantie, SmartNet ready. Tegen een lagere prijs dan nieuw. Dus alle voordelen net als nieuw, maar wel een lagere prijs. Goede beschikbaarheid en Cisco gecertificeerd. Veel apparatuur komt ook met Enhance Limited Lifetime warranty. Dus 90 dagen TAC support en binnen twee jaar bij storing krijgt u een vervanger aangeboden. Cisco refresh is de slimmere keuze wat ons betreft. Wij zetten het graag voor u op een rijtje.

Bekijk onze infographic over

refurbished netwerkapparatuur

Refurbished netwerk producten

Scroll naar top