businessman, internet, continents

Welke Cisco switch is er voor uw netwerk.

Een Cisco switch met of zonder POE (power over ethernet) om uw telefoons, acces points of IOT devices te voorzien van stroom.

Cisco Netwerk switches zijn misschien wel de meest voorkomende netwerkapparatuur die tegenwoordig wordt gebruikt. Zakelijke switches zijn vaak 24 of 48 poorts, maar er zijn ook uitvoeringen van 8-10-12 poorten te verkrijgen.Cisco switch 24 poorts

Switches zijn een essentieel onderdeel van elk netwerk. Ze verbinden meerdere apparaten, zoals computers, draadloze toegangspunten, printers en servers, op hetzelfde netwerk in een gebouw of campus. Via Cisco switches kunnen aangesloten apparaten informatie delen en met elkaar communiceren.

Een switch is verantwoordelijk voor het doorsturen of verwijderen van frames op het netwerk volgens het doel-MAC-adres binnen de Ethernet-communicatie. Als de switch het verkeer van het bron-MAC-adres ziet, zal het noteren waar het verkeer vandaan kwam, zodat het in de toekomst, als er verkeer naar het apparaat wordt geleid, de exacte verzendlocatie weet.

En aangezien we in een groot netwerk veel switches met elkaar verbinden, zijn de switches ook verantwoordelijk voor het voorkomen van lussen op het netwerk. Het doet dit door een protocol te gebruiken dat STP of Spanning Tree Protocol wordt genoemd.

De netwerkswitch wordt gebruikt als verlengstuk van het bekabelde netwerk. Als de router niet genoeg netwerkaansluitingen heeft, kun je voor uitbreiding een switch gebruiken. 

Welke Cisco switch varianten zijn er beschikbaar tegenwoordig?

Onbeheerde netwerk switch

Een onbeheerde Cisco switch is zo ontworpen dat u deze alleen maar hoeft aan te sluiten. Dan is de switch direct beschikbaar: er is geen configuratie nodig. Unmanaged switches worden gebruikt voor basisverbindingen. Ze komen veel voor in thuisnetwerken of op locaties waar slechts een paar andere poorten nodig zijn (bijvoorbeeld in uw bureau, laboratorium of vergaderruimte).

Beheerde switch

Beheerde switches bieden betere beveiliging, meer functies en flexibiliteit omdat u ze kunt configureren voor uw netwerk. Hierdoor kunt u het netwerk beter beveiligen en de servicekwaliteit verbeteren voor gebruikers die toegang hebben tot het netwerk.

Netwerkhubs en Cisco switches

Een netwerkhub is het centrale verbindingspunt voor apparaten op een lokaal netwerk (LAN). Maar de hoeveelheid bandbreedte die gebruikers kunnen delen op een hub-netwerk is beperkt. Hoe meer apparaten u aan de hub toevoegt, hoe langer het duurt voordat de gegevens de bestemming bereiken. Switches overwinnen deze en andere beperkingen van netwerkhubs.

Grote netwerken kunnen meerdere netwerk switches bevatten die verschillende sets computersystemen met elkaar verbinden. Deze apparaten zijn meestal verbonden met een router, waardoor aangesloten apparaten toegang hebben tot internet.

Wat is een router? Hoe werkt het in het netwerk?

De Cisco switch zorgt ervoor dat verschillende apparaten op het netwerk met elkaar kunnen communiceren. De router zorgt ervoor dat verschillende netwerken met elkaar kunnen communiceren.

Een router is een netwerkapparaat dat datapakketten routeert tussen computernetwerken. Hij kan computers op het netwerk met internet verbinden, zodat meerdere gebruikers een verbinding kunnen delen. De router verbindt het netwerk binnen de organisatie of de netwerken van meerdere vestigingen. De router fungeert als afzender. Routers regelen het dataverkeer en kiezen de beste route voor informatie op het netwerk om zo efficiënt mogelijk informatie te verzenden.

Wilt u graag meer weten over netwerk Cisco switches, nieuw, refresh, gebruikt of refurbished neem contact op met een van de adviesbazen. Of bekijk ons aanbod hier.

Bekijk anders ook de Cisco switch selector https://www.cisco.com/c/en/us/products/switches/switch-selector.html

Of u nu op zoek bent naar een nieuwe switch in een bedrijfs-LAN of datacenter of een oude switch wilt upgraden, u vindt snel een Cisco-switch die bij uw behoeften past. Beantwoord gewoon een paar eenvoudige vragen en onze Cisco Switch Selector zal producten voor u aanbevelen.

Kunt u niet vinden wat u zoekt? Vraag het een van onze advies bazen via de contactpagina.

.

Refurbished Cisco Switches

Scroll naar top