Met network modules en modulaire switches kunt u indien nodig uitbreidingsmodules aan de switch toevoegen, waardoor u meer flexibiliteit krijgt wanneer u van netwerk moet veranderen. Voorbeelden van uitbreidingsmodules zijn modules voor specifieke toepassingen (zoals firewalls, draadloze verbindingen of netwerkanalyse) en modules voor andere interfaces, voedingen of koelventilatoren.

Wanneer u een, switch of router of network modules koopt, is deze inclusief enkele standaardinterfaces en enkele lege slots.

De standaardinterface is meestal een Ethernet-interface. Routers of switches ondersteunen echter meer verschillende soorten interfaces. U bestelt deze interfaces naar behoefte. De nieuwe interface heeft de vorm van een module die in deze lege sleuven past. Stel dat u een WAN-verbinding tot stand brengt tussen twee verschillende locaties. Daarom moet u een WAN-module aanschaffen. Het is alsof u een Ethernet-kaart voor uw computer koopt. Of u moet een optische kabel op de router aansluiten, dus u moet een module met een optische interface aanschaffen.

De router heeft twee soorten modules en twee verschillende slots. Het kleinere slot is voor WIC en het grotere slot is voor NM (netwerkmodule)

Dit is een grotere module die plaats biedt aan meerdere poorten, evenals enkele NM-modules en sommige WIC’s. Deze modules kun je meestal aansluiten op grotere routers.

WIC is een kleine kaart die je rechtstreeks in een router of sommige NM-kaarten steekt.

Toont alle 12 resultaten

Scroll naar top