Datacenter inrichten?

Core switches

Uw gaat uw Datacenter inrichten of vernieuwen ?  Wie weet helpt dit. De core switches zijn het makkelijkste om te begrijpen deze switches worden ingezet voor snelheid als ze goed ingezet worden hebben ze er maar één taak om uit te voeren op layer 2/3 van het OSI model.

Core switches hebben een hoge doorvoersnelheid van pakketjes door het netwerk deze worden simpelweg van de ene switch naar de andere switch verzonden. Dus van de toplaag na de middelste distributie laag van distributie naar de access laag van het OSI model.

Distributie switches

De distributie laag heeft een nieuwe set taken en is het werkpaard van het enterprise netwerk.

De meest voorname taak van distributie switches eerst de connectie tussen de core access laag. Deze switches zullen altijd het snelste pad zoeken om de data te transporteren. Distributie switches hebben ook een hogere poort dichtheid dan core witches.

Tot slot en zeker interessant, distributie switches zijn verantwoordelijk voor alle netwerkinstellingen. Ze laten gebruikers toe via ACL lijsten. Distributie switches hebben dus ook veel CPU power nodig een leuke om alle taken goed te kunnen uitvoeren. Distributie switches die regelen het verkeer. het zijn de werkpaarden van het netwerk en zoeken altijd naar de meest efficiënte weg in een netwerk. het is daarom ook belangrijk om ervoor te zorgen dat deze switches voldoende CPU snelheid en geheugen hebben.

Acces Switches

Onderaan het klassieke type 3 model is de acces laag. de speeches van de access laag zijn de enige switches die contact hebben direct met de eind user devices. Onder deze switches veel contact hebben met de gebruik is het normaal dat deze switch is de hoogste poort dichtheid hebben van alle switches. ondanks de vele poorten hebben switches toch vaker de laagste doorvoer per poort van alle switches. als voorbeeld de meest moderne access switches hebben 10/ 100/ 1000 mbps naar de end-points.

De acces switches hebben qua snelheid en data doorvoer de lage snelheid ten opzichte van een core of een distributie switch maar deze switches hebben ook andere functionaliteiten die de eindgebruiker van dienst zijn. Deze functionaliteiten vind je niet in de Core en distributie switches in het netwerk. Als voorbeeld POE power over ethernet dit voorziet veel randapparatuur van stroom, inclusief draadloze access point, cameras,  telefoons en andere IOT apparaten in een netwerk. En als laatste acces switches zijn ook beter om te schakelen met de end-user vanuit een security perspectief. Bijvoorbeeld poort security authenticatie en andere veiligheids functionaliteiten zijn al ingebouwd in de acces switches.

Resultaat 1–24 van de 60 resultaten wordt getoond

Scroll naar top