Refurbished netwerkapparatuur

Cisco refurbished switches

Cisco Refurbished Switches voor uw zakelijke netwerk.

Cisco Refurbished Switches van onder andere Cisco, HP, Juniper en Huawei kunt u vinden bij www.lanbaas.nl.

De opkomst van refurbished switches zit al jaren in de lift. Steeds meer bedrijven zien de voordelen van de hergebruik van netwerk apparatuur.

Buiten het feit dat prijs een voordeel is zien bedrijven ook de andere toegevoegde waarde van hergebruik. Zeker als bedrijven met MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen).

Terug naar de voordelen. Buiten prijs is beschikbaar een groot voordeel. Refurbished switches zijn al gemaakt een staan klaar voor een 2e ronde. Naast het feit dat oudere modellen verkrijgbaar zijn komen er ook steeds meer nieuwe modellen beschikbaar in het assortiment van o.a Cisco en HP.

Denk aan de nieuwe 9000 serie Catalyst serie, deze komen terug van overstock, lease, demos, verhuur, repair etc. Vraag uw Cisco gecertificeerde business partners voor meer informatie.

Voor veel bedrijven is het van belang dat ze alleen vendor refurbished in willen zetten. Een van de redenen is dat deze systemen zijn opgeknapt in de fabrieken van Cisco door gecertificeerde engineers en voldoen aan de hoogste eisen. Eigenlijk is een Cisco Refresh weer zo goed als nieuw en niet te onderscheiden van een ongebruikte nieuwe switch. Onderdelen zijn vervangen, komt met fabrieksgarantie nieuw serienummer, en is volkomen clean en klaar voor een nieuwe ronde

Remanufactured is heel anders dan refurbished door een extern bedrijf. Remanufactured betekent weer zo goed als nieuw. Voldoet aan de hoogste eisen, nieuwe software, nieuwe garantie, nieuwe onderdelen. Alles is weer vers, vandaar Refresh. HP heeft bijvoorbeeld in Schotland complete fabrieken die alleen maar bezig zijn met refurbished goods, HP pre-owned.

Bedrijven kopen dus een nieuwe switch maar tegen een lagere prijs. Deze prijs is wel hoger dan refurbished uit de open markt, maar komt dan ook wel met meerdere voordelen.

Buiten de prijs is de refurbished ook goed voor het Milieu. Productie van een nieuwe switch kost veel energie en zorgt voor meer uitstoot. Het produceren kost het meeste energie.

Voordelen:

  • Beter voor het milieu
  • Garantie
  • Nieuwe onderdelen
  • Minder uitstoot
  • Beschikbaarheid
  • Prijs

Remanufacturing

Herfabricage is “het herbouwen van een product volgens de specificaties van het oorspronkelijk vervaardigde product met behulp van een combinatie van hergebruikte, gerepareerde en nieuwe onderdelen”. [1] Het vereist de reparatie of vervanging van versleten of verouderde componenten en modules. Onderdelen die onderhevig zijn aan degradatie die de prestatie of de verwachte levensduur van het geheel beïnvloeden, worden vervangen. Remanufacturing is een vorm van een productrecuperatieproces dat qua volledigheid verschilt van andere herstelprocessen: een gereviseerde machine moet aan dezelfde klantverwachtingen voldoen als nieuwe machines. Remanufacturing: is een grondiger en duurder proces omdat het rigoureuzer is en naar een hogere standaard werkt dan refurbished.

Werk mee aan het terugdringen van de CO2 uitstoot.

Als we de kabinetsdoelstellingen van 2030 willen halen dan moeten we de komende 10 jaar 3 windmolens per dag en 6000 zonnepanelen aanleggen. Elke dag 10 jaar lang.  Hoe haalbaar is dat ?

Volgens het boek de Groene Kans van Maarten van Andel kunnen we onze CO2 doelstellingen halen als we allemaal wat meer bewuster worden. Maarten heeft het over 3 pijlers.

Een van de pijlers waar wij over gaan is het koopgedrag, koop spullen die al bestaan en die in dit geval zeker net so safe zijn voor uw bedrijf als nieuw. Zeker omdat de fabrikant hier 100% garant voor staat.

De verwachting is dat 14% van de CO2 uitstoot in 2040 afkomstig is van elektronisch afval.

Bekijk hier de video van Maarten https://www.youtube.com/watch?v=X4iHZl28gdg

Terug naar de netwerkproducten en support. Sluit bij de aanschaf ook een onderhoudscontract aan, dit zorgt ervoor dat uw gedekt bent tegen hardware en software storingen. U kunt kiezen voor een contract van de fabrikant zoals SmartNet of Carepacks, anderzijds kunt ook kiezen voor een third party zoals een TPM. Hierdoor verlengd u de levensduur van uw netwerkapparatuur en bespaart u op uw TCO.

Kijk hier hoeveel u kunt besparen op switches van Cisco.

https://lanbaas.nl/product-category/switches/cisco-switches/refurbished-cisco-switches/

Bekijk hier onze videos en infographic omtrent refurbished switches en andere netwerk apparatuur.

https://lanbaas.nl/refurbished-netwerkapparatuur/

Wilt u graag meer weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van leveren, support, inruil of lease.

Neem dan contact met ons via mail, chat en telefoon 040 2405 388

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Scroll naar top